Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem sluist opnieuw coronapatiënten door naar De Slingebeek in Gaanderen, dat tot de zomer dienst deed als Zorghotel. Voorlopig zijn er acht bedden ingericht aldus De Gelderlander.

Het gaat vrijwel alleen om mensen die in het Slingeland Ziekenhuis hebben gelegen en sinds eind november doorstromen naar het voormalige zorghotel. De patiënten die hier belandden voelen zich te goed om nog in het ziekenhuis te liggen maar te slecht om naar huis te gaan. Behalve Sensire zorgen medewerkers van Azora, Markenheem, Marga Klompé, Careaz, Gouden Leeuwgroep en Sutfene ervoor dat coronapatiënten in De Slingebeek worden verzorgd.

Slingebeek werd vanaf april 2020 gebruikt als zorghotel. Behalve om als overloop voor het ziekenhuis te dienen belandden hier ook mensen met corona vanuit de verpleeghuizen en coronapatiënten die niet langer thuis konden blijven. Op het hoogtepunt in maart en april 2021 lagen hier tussen de 32 en 36 mensen. Daarna leek Covid langzaam te verdwijnen. Medio juni lagen er nog vier coronapatiënten en toen werd het zorghotel weer getransformeerd tot waar het voor was bedoeld: om wachtlijsten van verpleeghuizen weg te werken.

Foto: REGIO8