De sloop van Club Déjávu in Dinxperlo is deze week gestart. De bekende Achterhoekse discotheek werd in 2019 gesloten door de Aaltense burgemeester Anton Stapelkamp, nadat bleek dat de exploitant zich niet aan de vergunningvoorschriften hield. De discotheek opende in 1996 onder de naam ‘Achterhoek Arena’. Geregeld had de uitgaansgelegenheid te maken met incidenten. In 2010 ging het mis toen een ’teenparty’ uitliep op chaos en jongeren buiten moesten wachten op hun jas, zo schrijft Omroep Gelderland.

In 2017 veranderde de naam naar Club Déjávu. De club bleef twee jaar bestaan, totdat burgemeester Stapelkamp in 2019 definitief de vergunning van de discotheek introk. Bij controles door politie en gemeente bleek de exploitant zich niet aan de vergunningvoorschriften te houden. Sindsdien is het pand verlaten, maar toch namen een aantal ‘urban explorers’ twee jaar geleden een kijkje. Het is een groepje mensen dat verlaten gebouwen bezoekt en fotografeert die niet meer openbaar toegankelijk zijn. Zij kwamen erachter dat de discotheek is achtergelaten zoals het was.

De komende weken zijn sloopmachines actief op het terrein en wordt het pand met de grond gelijk gemaakt. Wat er op de plek van de voormalige discotheek komt, is nog niet bekend.

Foto: Omroep Gelderland