Snowboardster Melissa Peperkamp uit Zelhem heeft haar beste prestatie ooit neergezet op de big air. Ze werd op de wereldbekerwedstrijd in het Canadese Edmonton vierde, terwijl het plaatsen voor de finale al een prestatie op zich was.

Bij de big air moeten deelnemers van grote hoogte naar beneden springen, hun beste trucs laten zien en bovenal goed landen. Peperkamp plaatste zich net als zeven anderen voor de finale, waar ze met een score van 138,75 uiteindelijk de vierde plek greep. “Ik vind het echt insane wat ik daar heb neergezet”, zegt de achttienjarige Zelhemse. “Ik had nooit gedacht dat ik een finaleplek zou halen, want ik was tot nu toe tijdens alle wereldbekerwedstrijden gevallen. Het was supertof, maar ik had het nooit verwacht.”

Voor Peperkamp is het sowieso een bewogen jaar. Ze debuteerde als zeventienjarige op de Olympische Winterspelen. “Ik merkte na de Spelen wel dat ik heel erg verward was en niet echt wist hoe ik me moest voelen. Ik moest mijn draai thuis en op het snowboard terugvinden, maar dat is nu achter de rug. Ik sta nu weer goed op mijn snowboard dus we gaan er vol tegenaan om er een tof en leuk seizoen van te maken.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: Seb Staudt