Op 22 juni organiseert de gemeente Bronckhorst weer een veteranen-dag, waarvoor alle veteranen in de gemeente zijn uitgenodigd. Voor deze dag is een speciaal programma samengesteld. De gemeente wil tijdens de dag graag dank betuigen aan alle veteranen in Bronckhorst.

Veteranen, ‘jong en oud en actief dienende militairen’ die zich hebben ingezet of nog steeds inzetten voor vrede en veiligheid waar ook ter wereld, zijn van harte welkom. Het wordt een dag om elkaar weer te ontmoeten, na dat dit door corona twee jaar lang niet mogelijk was. Het programma voor deze dag wordt geopend door burgemeester Marianne Besselink. Oud-commandant van de Nederlandse strijdkrachten en inwoner van Bronckhorst Mart de Kruif geeft zijn visie over de huidige situatie in Oekraïne. De aanwezigen vertrekken daarna richting het Oorlogsmonument op het Verzetsplein in Vorden waar initiatiefnemer en veteraan André Bergman en burgemeester Marianne Besselink een speciaal wit Anjerperkje openen. Tijdens de middag is natuurlijk ook gelegenheid om bij te praten met bekende of onbekende oud-collega’s en/of hun partner.

De gemeente stuurde persoonlijke uitnodigingen op basis van verkregen adresinformatie van het Veteraneninstituut in Doorn. Veteranen in Bronckhorst die deze uitnodiging niet hebben ontvangen, kunnen zich bij ons melden bij de gemeente Bronckhorst.