Drie jaar na de berging van de jachtbommenwerper uit WOII in Eefde (gemeente Lochem), krijgt Flight Sergeant William Robert Stephen Hurrell zijn laatste eervolle rustplaats. Op donderdag 29 september wordt hij begraven op de oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Jonkerbos in Nijmegen. Radio Ideaal en IdeaalTV brengen ter gelegenheid hiervan speciale uitzendingen op 4, 7 en 14 oktober.

Op 4 oktober tussen 18:00 en 19:00 uur staat de uitzending ‘’Achterhoek Totaal’’ van Radio Ideaal geheel in het teken van de zoektocht naar en de uitvaart van William Hurrell. Vrijdag 7 oktober om 14.00 uur is op het tv-kanaal de documentaire ‘Finding uncle Bill’ te zien. De kijker is hier ooggetuige van de zoektocht naar de piloot op de crashlocatie aan de Scheuterdijk in Eefde. Een prachtige en emotionele verfilming waarin ook de nabestaanden aan het woord komen. Vrijdag 21 oktober om 14.00 uur zendt TV Ideaal deel 2 uit. Een verslag van de uitvaartceremonie voor Flight Sergeant William Hurrell op 29 september.

De documentaire is gemaakt door Bart Verdult en Henk-Jan Winkeldermaat in opdracht van de gemeente Lochem. Het plan om ‘Finding uncle Bill’ te laten zien aan het brede publiek tijdens 75 jaar vrijheid, ging niet door vanwege de coronapandemie.

Foto: RTV Ideaal