Een vuurwerkshow heeft zondagavond in Eibergen het Halloweenweekend en de opening van het vernieuwde centrum spectaculair afgesloten. Ruim tienduizend bezoekers kwamen op de Spaanse vuurwerktraditie Mascleta Nocturna af en die kwamen niet alleen uit Eibergen, maar uit alle windstreken van het land. Aldus REGIO8.

“Mascleta moet je voelen”, vertelde Jolanda Pen, eigenaar van Dream Fireworks, zondagavond. “Dat gaat gewoon echt door je lijf heen als je er staat. De show op zich is echt prachtig.” De avond begon met knalstrengen, daarna kwam het siervuurwerk en daarna kon de Mascleta echt beginnen. “Mascleta zijn lange knalstrengen, samen met singleshorts, kaarsen en bommen. We hebben het één keer eerder in Scheveningen mogen doen voor een opdracht en nu hier, dat vinden we grandioos”, aldus Pen.

Luuk Tulen, op YouTube bekend als Vuurvent, reist door heel Europa om vuurwerkshows te bezoeken. De show van zondagavond is er volgens hem één om te blijven herinneren en hij heeft dan ook veel complimenten voor de organisatie: “Als je zo’n show wil doen moet je wel een goed verhaal hebben, want mensen kunnen er ook last van hebben. Hier is het de afsluiting van de feestweek. Veel ondernemers en mensen van buitenaf komen hier op af, dat is ook goed voor de omgeving.”

Organisatie Griezelei zag in de vuurwerkshow een mooie afsluiting van het Halloweenweekend en ter ere van de opening van het vernieuwde centrum van Eibergen. Als het aan de organisatie ligt krijgt het evenement in Eibergen een vervolg. “Het is een zeer geslaagd weekend en dat gaan we volgend jaar gewoon weer doen”, liet Eelke Hasselo, bestuurslid bij Griezelei, weten.

Foto: REGIO8