Het was donderdagavond en in de nacht naar de vrijdag spitsuur in het Slingeland Ziekenhuis door de extreme gladheid in de Achterhoek. Meer dan twintig personen kwamen binnen omdat ze onderuit waren gegaan of op een andere manier gewond waren geraakt door de gladheid.

“Het is echt enorm druk geweest”, zegt een woordvoerder van het Doetinchemse ziekenhuis vrijdagochtend. “Vanaf het begin van de avond zijn de collega’s op de Spoedeisende Hulp eigenlijk non-stop bezig geweest tot 03.00 uur ’s nachts. Dat terwijl de mensen die avonddienst hebben meestal rond 23.00 uur naar huis mogen…” In totaal kwamen 22 personen binnen die gewond waren geraakt door de gladheid. Dan gaat het bijvoorbeeld om ongevallen in het verkeer, maar ook om mensen die op straat onderuit gingen.

“We hebben echt alle zeilen bij moeten zetten om de mensen goed op te vangen”, vervolgt de woordvoerder. “Want die 22 mensen zijn nog buiten wat er normaal binnenkomt. We kunnen het zeker aan, maar het was wel erg druk. Dit was ook niet voorspeld, je kan je er ook niet op voorbereiden. Je merkt dat de mensen ook werden overvallen door de ijzel.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8