Donderdag was er veel gezelligheid en plezier tijden het schaatsen in de regio. Er kon op vele plekken en bij veel ijsverenigingen worden geschaatst.

In Zelhem was het donderdagmorgen al goed te doen. Rond 10:00 uur ging de ijsbaan ‘Halfweg’ open. De ijsmeester had nog even wat controles gedaan maar het deel van de ijsbaan dat was opengesteld lag er goed bij. De dames genoten van de ochtendzon en van het gladde ijs.

De Hengelose IJsvereniging ‘Steintjesweide’ is opgericht in 1979, toen nog gelokaliseerd rond het ‘Bleijke’ huisje. Sinds 1996 hebben ze een mooi onderkomen aan de Dijenborgsestraat. De gehele dag kon er worden geschaatst en ook in de avond maakten veel schaatsliefhebbers nog van de gelegenheid gebruik om de schaatsen onder te binden. Bij de schaatsbaan was er ook gelegenheid om schaatsen te kopen en/of te laten slijpen. Ook het ”koek en zopie” was goed geregeld.

In Keijenborg was het nog rustig op de donderdagmorgen, na de middag kwamen er veel bezoekers naar de Uilenesterstraat om een rondje te schaatsen. Jeroen Rondeel was de gehele dag aanwezig om de controle te houden en alles in goede banen te lijden. Samen met andere vrijwilligers heeft hij er de afgelopen dagen voor gezorgd dat er ook op de schaatsbaan in Keijenborg geschaatst kon worden.

De ijsvereniging Steenderen was blij dat op woensdag het kleine schaatsbaantje al gebruikt kon worden. De schaatskoorts was bij vele uit de regio al aanwezig. Toen donderdagmorgen ook bekend werd dat de grote schaatsbaan open ging kon het geluk niet meer op. Voor opening stonden de eerste bezoekers al te wachten. De hele dag door kwamen er schaatsers naar de mooie baan die al sinds de jaren 80 gelegen is aan de rand van het dorp. In het clubhuis was het lekker warm en de chocolademelk, soep en broodjes deden het goed.

In Vorden stonden bij aankomst bij de schaatsbaan vele auto’s en fietsen geparkeerd. De baan was volledig geopend en iedereen genoot van het ijs, de gezelligheid en het samenzijn. Drie heren van de ijsvereniging Vorden waren donderdagmiddag nog bezig om de verlichting in orde te maken. Een aantal lampen moesten nog worden aangesloten zodat in de avond de schaatsbaan ook nog gebruikt kon worden. Gezien de ligging van de baan is de kans groot dat er vrijdag ook nog geschaatst kan worden.

Grote belangstelling was er in Lochem bij ‘Sportpark De Elze’. Daar kon al sinds woensdag geschaatst worden. Op die dagen waren er ruim 1000 bezoekers naar de schaatsbaan gekomen om rondes te schaatsen. Voor de wat onervaren schaatsers was er een oefenbaan en kon er gebruik gemaakt worden van begeleiding. De penningmeester van de ijsvereniging Lochem laat weten dat het voor hen twee goede dagen waren.

Het was een feestelijke dag voor de schaatsliefhebbers in Almen en omstreken. Na een periode van vorst is de ijsbaan De Vetweide eindelijk geopend voor publiek. De ijsbaan De Vetweide is een gezellige plek waar iedereen welkom is om te schaatsen of om te kijken naar de sportieve prestaties van anderen. Er is ook een kantine waar men iets kan drinken of eten.

© Foto: Gerrie Evers / video: Jeffrey van Londen

Meer foto’s in ons fotoboek