“Die grote doorgaande weg is verdwenen”, zegt wethouder Ingrid Lambregts over de aanpassingen aan de C. Missetstraat en de Gaswal tegenover REGIO8. “We hebben nu een mooie, slingerende weg langs de bomen die er al stonden die een 30 kilometer-weg is geworden. De auto wordt te gast, de fietsers en de voetgangers krijgen ruim baan.” De weg langs het stadscentrum was sinds eind augustus afgesloten en ging maandagmiddag rond het middag uur weer open.

Online is er kritiek op het nieuwe blauwwitte pad richting de binnenstad, maar bezoekers aan de dinsdagmarkt bij het stadhuis zijn voornamelijk positief. “Het lijkt wel een beetje op de De Graafschap-kleuren”, zegt Willy Verbeet lachend. “Dat hoort bij de Achterhoek.” Ook Gerrit Jongebloed is enthousiast: “Dat vind ik zo’n mooie compositie. Voor de rest verheug ik me op de beplanting. Je krijgt er zo veel groen bij, dus ik ben alleen maar positief. ”

‘Nog wat kaal’
Met de heropening is de Stadsboulevard nog lang niet compleet, geeft wethouder Lambregts aan: “We gaan er nog een mooie ligweide bij maken. Er komt nog een tribune, er gaat nog heel veel groen en bomen geplaatst worden. Nu is het nog wat kaal, maar ik zie door mijn ogen al hoe we daar volgend jaar met z’n allen dicht bij de rivier gaan verblijven.”

Scheveningen
Inwoners van Doetinchem moeten dus nog even wachten op het eindresultaat, volgend jaar zomer moet het gebied klaar zijn. “Ik hoop echt dat je er lekker kunt chillen”, zegt inwoonster Henriëtte Franschman. “Dat je er leuke boetiekjes misschien wel krijgt, maar dat heb ik zelf verzonnen. Ik denk dan meteen aan de boulevard van Scheveningen.”