© Foto: gemeente Doetinchem

Dinsdagmiddag werd de start van het bouwproject De Kwekerij in Doetinchem officieel ondertekend door een handtekening van Michèle de Ruiter,strategisch manager Wonen & Vastgoed Sité, en Richard van Kleef,commercieel directeur bij BAM Wonen. Ze ondertekenden de aannemersovereenkomst voor de bouw van 32 energiezuinige woningen.

De locatie, gelegen in de wijk Wijnbergen in Doetinchem, rondom De Kapperskolk en nabij de Wijnbergseweg, wordt de thuisbasis van 14 kleinere woningen en 18 basis gezinswoningen. Daarmee komt de gemeente Doetinchem samen met de Woningcorporatie tegemoet aan verschillende huishoudens, van één- en tweepersoonshuishoudens tot grotere gezinnen. Als alles volgens plan verloopt kan er worden gestart met bouwen in het vierde kwartaal van 2024.

De woningen maken onderdeel uit van een groter nieuwbouwproject met ambitieuze duurzaamheidsdoelen. Dit is het eerste bouwproject in Nederland waar is uitgevraagd en opdracht is gegeven gebaseerd op de criteria van ‘Het Nieuwe Normaal’. Dit is de nieuwe standaard voor circulair bouwen met haalbare én ambitieuze prestaties voor gebouwen, infra en gebied.