Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Op deze dag mogen kiesgerechtigden naar de stembus. Wie liever op een ander moment stemt, kan maandag 14 en dinsdag 15 maart al stemmen. In de gemeente Lochem zijn op deze dagen 3 stemlokalen geopend. De voorbereiding van de verkiezingen is in volle gang. Wie tegen vergoeding wil helpen, in de gemeente Lochem, in een stemlokaal, kan dit laten weten met een mail aan verkiezingen@lochem.nl.

Wettelijk gezien moeten er in de gemeenten 2 lokalen vervroegd open zijn. Lochem kiest voor 3 lokalen, vanwege de spreiding over de gemeente. In Eefde is dat de Ontmoetingskerk, in Gorssel ’t Trefpunt en in Lochem het gemeentehuis. Alle stemlokalen voor 16 maart zijn binnenkort te vinden op www.lochem.nl/verkiezingen. Stemmen gaat met een stempas en identiteitsbewijs. Kiezers krijgen de stempas per post thuis op 22 en 23 februari. Zij krijgen ook de kandidatenlijst thuis gestuurd.

In de gemeente Lochem hebben zich 8 partijen gemeld om mee te doen aan de verkiezingen. Dit zijn alle partijen die nu ook in de gemeenteraad zitten. Op 4 februari om 10.00 uur zijn alle kandidatenlijsten definitief. Er komt ook speciale aandacht voor jonge kiezers in de leeftijd van 18 tot en met 26 jaar. De komende tijd verschijnt er ook steeds meer informatie op www.lochem.nl/verkiezingen.