In het najaar van 2020 startten het Prins Bernhard Cultuurfonds en Poppunt Gelderland een nieuw laagdrempelig fonds voor ambitieuze artiesten uit Gelderland genaamd ‘Music Support Gelderland’. Het eerste jaar kwamen er zo’n 250 aanvragen uit de hele provincie binnen en zijn er 45 acts ondersteund met een totaalbedrag van €41.900. Wegens succes wordt de regeling vervolgd en kunnen producers, bands, singer-songwriters, hiphopacts en andere popmuzikanten vanaf nu een aanvraag doen bij Poppunt Gelderland.

Met de bijdrage van Music Support Gelderland kunnen Gelderse artiesten gericht toewerken naar de volgende stap in hun carrière. Denk aan audio- en video-opnames, coaching, het ontwikkelen van een innovatief liveconcept of het inhuren van professionals. Het eerste jaar werden 45 acts geselecteerd uit maar liefst 250 inzendingen. Poppunt Gelderland is dan ook blij om te mogen melden dat de regeling in 2022 wordt voortgezet: “Het fonds stelt popmuzikanten in de gelegenheid om aan hun muziek te werken, ook nu veel andere inkomsten door corona zijn weggevallen. Bovendien is gebleken dat een bijdrage van Music Support Gelderland de kansen van Gelderse acts bij andere fondsen vergroot, omdat cofinanciering vaak een voorwaarde is,” aldus Douwe Esschendal.

Vanaf 12 januari 2022 is het loket van Music Support Gelderland geopend en kunnen artiesten uit deze provincie hun plan indienen via www.poppuntgelderland.nl, waarna een commissie van professionals uit de muzieksector de aanvragen bekijkt. In 2022 vinden er zes aanvraagrondes plaats en is er in totaal €36.000 beschikbaar vanuit het Cultuurfonds.

Foto: Music support Gelderland