© Foto: Stichting Femme Tech Achterhoek

Op Internationale Vrouwendag, vrijdag 8 maart 2024, maakt Stichting Femme Tech Achterhoek bekend dat na ruim 3 jaar van toewijding en inspanning het initiatief ‘Femme Tech Achterhoek’ officieel opgericht.

Wat begon als een bescheiden idee op LinkedIn meer dan 3 jaar geleden, is uitgegroeid tot een dynamische kracht die de diversiteit in de technische sector omarmt. ”Door bedrijfsbezoeken, techniekdagen en voorlichtingsbijeenkomsten hebben we niet alleen een netwerk opgebouwd, maar ook een broodnodig platform gecreëerd waar technisch onderlegde vrouwen elkaar vinden en versterken. Ons unieke perspectief draagt bij aan een inclusieve technische wereld waar we trots op zijn” aldus voorzitter Anne Marie Willemsen.

Met het oprichtingsbestuur, bestaande uit Anne Marie Willemsen (voorzitter), Leonie Meuwszen (penningmeester), Inou Heideman (secretaris), Jolien Heeman en Jasmijn Krabbenborg (algemene leden), is de stichting nu officieel gevormd om de voortgang en groei van Femme Tech Achterhoek te waarborgen. Er is een nieuwe fase ingeluid voor de technische sector in de Achterhoek.