© Foto: Bertine Hermans - Wisselink

Helemaal in haar element loopt Renate Brandsen door haar winkel, een weggeefwinkel beter gezegd. Toegankelijk voor iedereen in ‘s-Heerenberg en omgeving.

”En uitbreiding is nodig omdat er per dag tussen de 40 en 120 mensen de winkel bezoeken. Tot vorig jaar had ik dit aan huis en dit werd een onhoudbare situatie waardoor we extra blij is met dit pand” laat Brandsen weten. Renate laat vol passie en trots weten dat ze al bijna een jaar op deze locatie mag zitten en dat met de komst van dit pand Stichting Re-Free flink kon uitbreiden.

Sinds kort heeft ze ook de bus ter beschikking waar ze zo naarstig naar op zoek is geweest. Met de komst van deze bus is Stichting Re-Free ineens ook mobiel. In de winkel is inmiddels een wensboom gekomen. Daarin kunnen bezoekers een wens doen voor zichzelf maar ook voor een ander. Renate en de vrijwilligers gaan dan een aantal keren een aantal wensen selecteren om die in vervulling te laten gaan. Nu het met de winkel van de stichting zo goed loopt is de wensboom ook mogelijk.

Eerder dit jaar ontving Renate een lintje voor al haar werk en inzet voor Stichting Re-Free. Ze werd totaal verrast, maar was heel blij en dankbaar om het lintje te mogen ontvangen. Spullen voor de stichting kunnen tijdens openingstijden worden geleverd aan de Bongerd 16 in ‘s-Heerenberg en vrijwilligers die Renate willen ondersteunen kunnen zich bij haar melden.