Univé Oost gaat negen maatschappelijke initiatieven in de regio’s Twente, Achterhoek en De Liemers steunen. Jaarlijks maakt het Univé Oost Fonds een bedrag beschikbaar voor de ondersteuning van lokale projecten die bijdragen aan een prettige en veilige leefomgeving en daarmee volgens Univé een maatschappelijk waardevolle investering betekenen.

Uit ruim 150 aanvragen die het fonds ontving, koos een vijfkoppige jury namens de ledenraad van Univé Oost negen winnaars die in 2022 een financieel steuntje in de rug krijgen van Univé. In totaal stelde Univé Oost Fonds €50.000 samen om de gekozen projecten met financiering te helpen.

‘Noaberschap is in het oosten van het land een begrip en volgens hetzelfde principe van elkaar helpen en naar elkaar omkijken is Univé ooit opgericht,’ legt Bé Reinders, algemeen directeur van Univé Oost uit. ‘Wij zijn een regionaal betrokken coöperatie en willen dat ook blijven. Om die reden zet het Univé Oost Fonds zich in om op maatschappelijk niveau bij te dragen aan een plezierige leefomgeving voor onze leden in Twente, Achterhoek en De Liemers.

Foto: RTV Slingeland