Het veelbesproken Vrijheidspark in Winterswijk blijft op de huidige wijze afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat is de uitkomst van twee onderzoeken naar de verkeersstromen in en rond het Vrijheidspark in het centrum van het dorp. Zo meldt REGIO8.

Dat betekent dat de twee grote keien op de doorgang bij het mevrouw Rietbergplein blijven liggen. Het college gaat zich nog wel beraden op de voorstellen in de rapporten, zoals het verlengen van de trottoirband bij de kruising van de Schoolstraat en de Balinkesstraat, zodat auto’s meer richting linksaf richting Jeugdkerkstraat worden geleid. Ook moeten de voetgangers vanaf de parkeerplaats in de Jeugdkerkstraat veel beter richting het wandelpad richting het centrum worden geleid, in plaats van dat ze voor de doorgaande weg kiezen.’

“De shared space blijkt een beetje moeilijk te liggen voor de Winterswijkers”, zegt wethouder Henk Jan Tannemaat van Winterswijk. “Uit het onderzoek blijkt dat de huidige afsluiting de beste manier is om voetgangers en fietsers te beschermen. Maar ook dat het op die manier het beste recht doet aan het Vrijheidspark als verblijfsplek. En het is beter voor de omwonenden en de St. Jozefschool.”

Foto: REGIO8