© Foto: RTV Ideaal

Vanaf 3 april kan er als tegemoetkoming in de kosten een subsidie aangevraagd worden voor middelgroot of klein bedrijf (mkb) die door de fors gestegen energieprijzen in de problemen zijn gekomen. Op de website van de gemeente Doetinchem zijn de voorwaarden te vonden. Na het besluit van de gemeenteraad gaat de regeling op 3 april in, de subsidie kan dan worden aangevraagd via het Ondernemerssteunpunt: www.ondernemers-steunpunt.nl

De subsidie dekt tot 50 procent het verschil tussen de gemiddelde energielasten over de maanden september tot en met december 2021 en 2022. ”U kunt een maximumbedrag van 3000 euro aanvragen. De subsidie komt uit het Winterfonds van de Provincie Gelderland, een fonds dat steun biedt aan het mkb en maatschappelijke organisaties die in de problemen komen door de hoge energierekening.

Bedrijven in gemeente Doetinchem die door gestegen energielasten in de problemen komen, kunnen ook een energielening aanvragen. De gemeente Doetinchem biedt deze kredietmogelijkheid aan via het Ondernemerssteunpunt.

© Foto: RTV Ideaal