Het was een goed jaar voor Gelderse artiesten op Spotify. Met name rapper Snelle uit Gorssel ging als een speer op de grote streamingsdienst. Zijn hit ‘Blijven Slapen’ met de zangeres Maan was het best beluisterde nummer van Nederland dit jaar. Spotify maakte woensdag de luistercijfers van Nederland in 2021 bekend, waaruit blijkt dat Gelderse artiesten dit jaar goed beluisterd zijn. Zo laat Omroep Gelderland weten.

Zo vinden we naast Snelle ook Suzan & Freek terug in de ‘Top Tracks NL’. Het duo uit Zieuwent en Harreveld staat op plek 7 met het nummer ‘Goud’. De Top Tracks NL is de top 50 van best beluisterde nummers van heel Nederland van het afgelopen jaar. Daar komen meerdere Gelderse artiesten in terug.

Op nummer 12 staat de single ‘Als ik je weer zie’, waar rapper Typhoon aan heeft meegewerkt. De rapper werd geboren in ’t Harde. Hij maakte het nummer samen met Maan, Thomas Acda en Paul de Munnik. De Tielse Frans Duijts staat samen met rapper Donnie op plek 30 met de hit ‘Frans Duits’.

Foto: Omroep Gelderland