Vanaf donderdag kunnen inwoners de gemeente in Lochem laten weten of een brief die ze kregen, duidelijk is. Taaltips kunnen ze achterlaten op de webpagina www.lochem.nl/directduidelijk. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve lanceerde deze pagina. En hij tekende namens de gemeente Lochem de Direct Duidelijk Deal.

Steeds meer inwoners geven de gemeente toestemming op brieven te mailen. De meeste brieven verstuurt de gemeente via e-mail. Bij brieven die inwoners via de post krijgen, zit een uitnodiging om een taaltip te geven. Inwoners mogen hun tips ook inleveren bij de publieksbalie in Lochem of Gorssel, ter attentie van schrijfcoach Lochem. Wil iemand terug horen wat de gemeente met de taaltip doet, dan wordt er gevraagd om een naam, telefoonnummer of e-mailadres achter te laten. Sinds deze collegeperiode besteedt de gemeente extra aandacht aan duidelijke taal. Er werden al veel briefsjablonen aangepast.

”Reacties van inwoners houden ons scherp. En zijn een stimulans om steeds aandacht te hebben voor duidelijke taal. Want we zijn er voor alle inwoners. Met het ondertekenen van de Direct Duidelijk Deal, benadrukken we nog eens, dat we hieraan werken. Nu en in de toekomst” aldus burgemeester Sebastiaan van ’t Erve.

Foto: Gemeente Lochem