In het kader van de Waeke van het Achterhoekse en Liemerse Boek, komend jaar maart, zal wederom het beste boek van 2021 uit of over de regio worden verkozen. Daarvoor is een nieuwe vakjury geïnstalleerd, die inmiddels volop in de al bij het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers aanwezige boeken is gedoken. Regionale publicaties kunnen nog tot 31 december worden ingediend om mee te dingen naar de titel Beste Boek Achterhoek en Liemers.

De Waeke van het Achterhoekse en Liemerse Boek wordt elk jaar in streektaalmaand maart georganiseerd door de Dialectkring Achterhook en Liemers, Vrienden van de Streektaal veur Lochem en umgeving en Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers. Doel van de Waeke is promotie van verschenen publicaties uit en over de streek Achterhoek en Liemers. Het gaat dus om boeken die, qua inhoud en/of gebruik van de streektaal, aan deze regio zijn gerelateerd.

Als de lijst met Achterhoekse en Liemerse boeken uit 2021 compleet is, zal de vakjury de beste vijf daaruit selecteren. Deze genomineerden krijgen, in de aanloop naar de Waeke van het Achterhoekse en Liemerse Boek in maart, extra publiciteit. In de Waeke zelf wordt er gepaste aandacht besteed aan deze publicaties en zal bekend worden gemaakt welke van hen de titel Beste Boek Achterhoek en Liemers 2021 heeft gewonnen. Aan de verkiezing zijn geldprijzen en een mooi beeldje verbonden.

Foto: ECAL