De waterplas bij Stroombroek in Braamt was zondag het decor van Swim to Fight Cancer Achterhoek. Honderden deelnemers storten zich in het koude water en haalden meer dan drie ton op voor de bestrijding van kanker door het KWF en het Slingeland Ziekenhuis.

De deelnemers waren verdeeld in veertig teams. Verpleegkundige Jiske Wellink deed als ‘Supernurse’ met een aantal collega’s uit het Slingeland Ziekenhuis mee: “Je hebt veel bekenden waarvan je wel weet dat ze op de een of andere manier met kanker te maken hebben gehad. Dus vandaar dat ik op het moment dat het initiatief ontstond dacht: ik ga meedoen. Zo waren er velen met mij, want uiteindelijk staan we hier met 22 verpleegkundigen.”

De actie haalde in totaal 310.528 euro op. Ook wordt een deel van het bedrag ingezet voor een koppelbed in het Slingeland. “Dat is een bed waarbij de je als partner bij de patiënt kan zijn”, schetst verpleegkundige Wellink. “Zo kan je elkaar in de lastige tijden steunen.” De organisatie is tevreden en blikt al vooruit op een volgende editie. “Ik wil vooral de intentie en de intensiteit behouden”, zegt Verhagen. “We kunnen nog veel verder de Achterhoek in, maar het gaat mij erom dat we dit gevoel met elkaar weer mogen beleven.”

Foto: REGIO8