Bronckhorst draagt bijna zestigduizend euro bij aan de verbouwing van Sporthal ’t Jebbink in Vorden. De exploitant zet het bedrag in voor inbreiding van de kantine, als voorbode van een grotere renovatie.

“We groeien op dit moment uit ons jasje”, zegt exploitant Edwin Schooltink, die de sporthal huurt van de gemeente. “Een grotere kantine was al een aantal jaren een wens. Er is lang sprake geweest van nieuwbouw, maar nu we hier blijven, willen we uitbreiden.” Die uitbreiding van de kantine betekent in de praktijk een inbreiding. “We voegen de oude rookruimte bij de zaal”, legt Schooltink uit, die aangeeft dat er geen extra vierkante meters worden toegevoegd. Het werk moet dit jaar nog beginnen.

In de toekomst volgt een grotere renovatie. Bronckhorst besloot recent dat de huidige sporthal ook de komende jaren blijft bestaan en dat er geen nieuwbouw volgt in combinatie met de school. “Nieuwbouw was mooi geweest, maar ik denk dat we hier op een mooie locatie zitten bij het centrum van het dorp”, vertelt Schooltink. “Er is hier wel nog een boel werk te verrichten. Daar is de gemeente nu mee bezig.”

Foto: Sporthal ‘t Jebbink (archief, exploitant Schooltink tijdens werk)