Jort Ribbers heeft een contract tot 2026 getekend bij voetbalclub FC Twente. De negentienjarige aanvaller uit Lochem speelt vanaf zijn tiende in de (gecombineerde) jeugdopleiding van de eredivisionist uit Enschede en krijgt nu het vertrouwen van de club.

“Dat ik dit contract mag tekenen bij FC Twente is een super mooi moment”, reageert Ribbers op de website van de gecombineerde jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo. “Vanaf de jongste jeugd speel ik in de jeugdopleiding en dat ik nu hier sta vind ik heel speciaal. Het voelt dat ik weer een fase heb afgevinkt en een volgende stap mag maken. Eigenlijk begint het nu pas.” Ribbers heeft een contract tot de zomer van 2026 getekend, met een optie voor een extra jaargang.

De Lochemse aanvaller, die ook voor amateurclubs Klein Dochteren en Sportclub Lochem speelde, heeft zijn debuut in het betaald voetbal nog niet gemaakt. Wel is hij op trainingskamp geweest met het eerste van FC Twente en kreeg hij minuten in oefenwedstrijden. “Het is nu aan Jort om zich de komende jaren te laten zien, we hebben er vertrouwen in dat hij het kan”, aldus oud-voetballer Arnold Bruggink, technisch directeur van de Tukkers.

Ribbers ziet de contractverlenging als een mooie stap richting een loopbaan in het voetbal. “Komend seizoen wil ik in beeld blijven bij het eerste en het verschil maken in de wedstrijden van Onder 21”, meldt de Lochemmer. “Met Gijs Besselink, Juliën Mesbahi en Mats Rots heb ik in de jeugd gespeeld en zij zijn voorbeelden hoe je vanuit de jeugd door kunt stromen, dat is voor mij een goede motivatie om er ook bij te komen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8