De Talententuin en de gemeente Oude IJsselstreek tekenden een overeenkomst, waardoor de Talententuin ook in de komende jaren (2021 t/m 2023) op het DRU Industriepark gehouden kan worden. Dit jaar wordt de Talententuin verschoven naar het voorjaar van 2022, in verband met de coronaregels.

”Het is voor de gemeente belangrijk om talenten in de Achterhoek en natuurlijk ook in onze gemeente te houden en aan te trekken. Een talentenmarkt op deze plek maakt gelijk zichtbaar wat we te bieden hebben. De locatie heeft een positief effect op de beeldvorming van de jongeren die er komen en toont onze schitterde innovatieve maakindustrie. We helpen zo met een betere aansluiting van de vraag en het aanbod op de Achterhoekse arbeidsmarkt” aldus wethouder Ben Hiddinga.

Het evenement vindt al jaren plaats op het inspirerende DRU Industriepark. Tijdens het evenement presenteren bedrijven zichzelf aan de bezoekers in de leeftijd van 18 tot 27 jaar. Maar ook de online variant werd afgelopen jaar door maar liefst 7000 jongeren bezocht. Zij zijn op zoek naar stages, afstudeeropdrachten of een startersbaan. Deze locatie laat de mooie innovaties zien en hier komt de oerkracht van de regio mooi tot uiting. De maakindustrie, innovaties, maatschappelijke organisaties en cultuur komen allemaal samen op dit terrein.

Foto: Dru Industriepark