De Talententuin vond vrijdag in de SSP-hal op de DRU in Ulft voor de tiende keer plaats. Volgens de organisatie heeft het evenement, waarbij honderd Achterhoekse werkgevers zich kunnen presenteren aan meer dan duizend jongeren uit de regio, een belangrijke rol als het gaat over het personeelstekort.

“We merken in de Achterhoek zeker dat er in veel branches een tekort is aan studenten”, aldus Michelle Hendriksen van de organisatie. “Door middel van de Talententuin willen we bedrijven helpen en een mooie match laten ontstaan. Hopelijk kunnen we daarin ondersteunen, want het is echt nodig.” Met de Talententuin hoopt de organisatie jongeren in de regio te houden en dat ze daarin succesvol zijn is in de afgelopen tien jaar duidelijk geworden: “We spreken best wat jongeren die in Nijmegen zijn gaan studeren maar waarbij het prikkelt om terug te komen naar de Achterhoek. Want voor de mooie innovaties en bedrijven hoeven ze niet naar de grote steden toe.”

Een van de deelnemende bedrijven was Ubbink. Het bedrijf was alle tien de edities van de Talententuin aanwezig op de carrièrebeurs en ziet duidelijke resultaten. Zo levert het hen iedere keer weer stagiaires op. “We hebben wel gemerkt dat het waardevol is om ons gezicht hier te laten zien”, vertelt Noah Brouwer, die zelf ook naar aanleiding van de Talententuin bij Ubbink is gaan werken. “We merken dat stagiaires door de naamsbekendheid zeggen dat ze bij ons willen werken.” Brouwer hoopt ook naar aanleiding van de tiende editie nieuwe studenten aan te trekken: “We hopen dat we mensen enthousiast kunnen krijgen.”

Zo’n potentiële stagiair is Niels, hij was vrijdag met het Graafschap College aanwezig in de SSP-hal en op zoek naar een stageplek: “Ik ben er net en heb al aardig wat bedrijven gezien. Maar ik heb nog niet echt iets gezien waar ik stage wil gaan lopen, daar ben ik nog naar aan het kijken.” Voor Niels is al langer bekend dat hij niet naar de Randstand wil om te werken, maar dat in de Achterhoek zo’n breed aanbod was, wist hij niet. “Zoveel werkgelegenheid had ik niet verwacht”, geeft de student aan. “Keuze zat hier, dus ik ga nog even rondkijken.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8