De Feestfabriek heeft vrijdagochtend een duet tussen Tante Rikie en zanger Frans Bauer gelanceerd met de titel ‘Hoofd, Schouders, Knie en Teen’. Tante Rikie zwaait dit jaar af als festivaldirectrice van de Zwarte Cross en dat is reden om de clip en het nummer uit te brengen.

“Haar afscheid kunnen we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan”, aldus medeoprichter Hendrik Jan Lovink van het bedrijf uit Hengelo. “Rikie had nog één droom. Een droom zó groot dat ze het niet eens durfde te dromen: een duet met haar favoriete zanger Frans Bauer.” Lovink, één van de bandleden van Jovink en de Voederbietels die hebben gezorgd voor de muzikale omlijsting, geeft aan te willen gaan voor een nummer 1-hit: “Dat zou het allermooiste afscheidscadeau zijn.” Naast de lancering van het nummer is ook de bijbehorende videoclip vrijdag in première gegaan. Ook Jovink en de Voederbietels zijn in de laatste bezetting te zien, in een sportschool in Hengelo.

De afzwaaiend directrice kwam volgens de Feestfabriek glunderend de studio uit. “Ik heb natuurlijk veel met Jovink en de Voederbietels in de studio gezeten en weet dus dondersgoed hoe je geen hit maakt”, aldus Tante Rikie. “Deze lessen nam ik mee bij de opnames met Frans en Emile (muziekproducent Emile Hartkamp).” In het persbericht is ook te lezen dat het nummer een echte ‘Megatent stamper’ is geworden. Of de samenwerkingspartners het nummer ook ten gehore brengen tijdens de Zwarte Cross is nog onduidelijk.

Niet alleen Rikie is blij met het duet, ook Bauer is blij met het nummer: “Ik twijfelde geen moment, toen ik gevraagd werd om haar te eren tijdens haar afscheid in verband met haar pensioen”, aldus Bauer. “Gedurende m’n carrière had ik de eer te mogen optreden met iconische duet partners. Van Julio Iglesias tot Vader Abraham en van Marianne Weber tot Sieneke. Tot voor kort had ik niet durven dromen om aan deze lijst Tante Rikie te mogen toevoegen.

Foto: De Feestfabriek

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8