De prikteams van GGD Noord-Oost Gelderland zijn nog altijd op pad. Op verschillende locaties worden nog bijna dagelijks COVID-19-vaccins gegeven aan mensen die dat willen. Het leven na covid ”gaat weer gewoon verder”. Alsof het een parallelle wereld is, toert de GGD-Noord-Oost Gelderland gewoon door. Met hun prikteams rijden ze gestaag door hun werkgebied om mensen overal de kans te geven om toch een inenting te halen.

“We zijn er al sinds eind februari mee bezig”, zegt Fleur Coolen van GGD Nood-Oost Gelderland tegen Omroep Gelderland. “Wij gaan alle 22 gemeentes langs in onze regio. Per week doen we 4 locaties aan. We prikken iedereen die nog een vaccinatie moet of wil komen halen.” Donderdag was het team in een sporthal in Lochem. Als de deur om 11.00 open gaat staan er aardig wat mensen te wachten. “Dit is mijn vierde prik”, vertelt een van de bezoekers. “Mijn vrouw werkt in de ouderenzorg dus ik vind dat ik verantwoordelijk moet zijn en die prik moet halen. Ik denk dat het me beschermt, want ze zeggen allemaal van wel, dus daar ga ik maar van uit. Ik blijf de prikken nemen zolang als het nodig is.”

Het aantal mensen dat per dag om een vaccin komt wisselt nogal. “We zien wel nu de vakantieperiode nadert dat het weer een beetje oploopt”, vertelt Fleur Coolen. Het aantal mensen dat per dag om een vaccin komt wisselt nogal. “We zien wel nu de vakantieperiode nadert dat het weer een beetje oploopt”, vertelt Fleur Coolen.

Foto: Omroep Gelderland