Er zijn meerdere wasbeerhonden met jongen gespot in Hummelo. De Zoogdiervereniging gaat uit van een wasbeerhondenpaar met jongen dat samen in het buitengebied leeft. Wandelaars hebben een foto gemaakt en beelden gedeeld met de Zoogdiervereniging. “Er zijn meerdere meldingen binnengekomen.”

De Zoogdiervereniging bevestigt aan Omroep Gelderland na het zien van de beelden dat het gaat om wasbeerhonden. Omdat er een wasbeerhond mét jongen is gesignaleerd, gaat de Zoogdiervereniging uit van een wasbeerhondenfamilie. “Je komt een wasbeerhond niet zo snel tegen, omdat ze schuw zijn. De meeste inwoners zullen er dan ook weinig van merken”, vertelt Maurice La Haye van de Zoogdiervereniging in Nijmegen. De wasbeerhonden zijn gespot in de buurt van de Zelhemseweg in Hummelo.

“Het is een hondje. De wasbeerhond komt oorspronkelijk uit Azië. Het dier is voor de bontindustrie naar Europa gehaald en vervolgens ontsnapt”legt La Haye uit. Volgens hem zie je de wasbeerhonden vooral in het oosten en noorden van Nederland.

Foto: Jelger Herder