Al 15 jaar zet Stichting Taxus Taxi zich met hart en ziel in voor de strijd tegen kanker. Na veel rekenwerk en overleg heeft de stichting moeten besluiten de inzameling een jaartje over te laten slaan. De kosten voor het inzamelen en verwerken van het snoeisel zijn op dit moment te hoog. Daarbij komt dat de bedrijven die het snoeisel verwerken door Corona om de haverklap stil liggen en hierdoor kunnen zij geen nieuw snoeisel aannemen.

Ondanks dat de taxusinzameling in 2023 weer zal starten doet het toch pijn een jaar te moeten overslaan. “Wij vinden het erg vervelend dit nieuws te moeten brengen. Zeker voor de mensen die ons al jaren steunen en hun snoeisel altijd met de grootste zorg aanbieden.” Zo vertelt Werner Toonen, coördinator van Stichting Taxus Taxi. “Aan deze mensen willen wij meegeven dat wij in 2023 zeker weer van de partij zullen zijn. De inzameling mag dan één jaartje overslaan, maar de strijd tegen kanker wordt onverminderd doorgezet.”

Stichting Taxus Taxi haalt al sinds 2008 taxussnoeisel gratis aan huis bij mensen op. Jaarlijks nemen tienduizenden mensen deel aan de taxusinzameling om zo hun steentje bij te kunnen dragen in de strijd tegen kanker. Nadat het snoeisel is opgehaald wordt het taxus groen afgeleverd bij een kruidendrogerij die het snoeisel droogt en gereed maakt voor transport naar het buitenland.

Foto: Stichting Taxus Taxi