© Foto: Zone.college

Wat is hét gouden idee om het mbo te promoten? 31 mbo-ambassadeurs verdeeld over drie teams werkten maandenlang aan ideeën en plannen om het mbo nog beter op de kaart te zetten. Tijdens het ‘Dit is mbo Ambassadeursgala’ dat afgelopen maandag plaatsvond presenteerden de studententeams Noord, Midden en Zuid hun plannen. De glorieuze winnaar: Team Midden.

Met hun gouden idee wisten ze de jury te overtuigen en wonnen ze de titel in een echte ‘ideeënstrijd’ van Team Noord en Team Zuid. Bij de pitch op het Ambassadeursgala lieten de teams geen tactiek onbenut om het publiek in de zaal en de kijkers thuis te overtuigen. ‘Pitchers’ Niels en Mara van Team Midden kwamen dankzij hun solide presentatie en goede onderbouwing van hun idee, als winnaar uit de bus.

Op alle drie de pitches werd gereageerd met veel steun en enthousiasme vanuit de zaal. Het bleef dan ook tot het laatste moment spannend in het sfeervolle theater Orpheus in Apeldoorn. Namens de jury bracht MKB Nederland-voorzitter Jacco Vonhof uiteindelijk het verlossende woord. Hij lichtte de keuze voor Team Midden toe: “Dit team wist met hun creatieve idee de zaal en de kijkers thuis te overtuigen. Met 62% van de stemmen is Team Midden gekozen als Ambassadeursteam mbo 2024!”

Met hun mbo-ambassadeurstitel op zak zet Team Midden zich het komende jaar vol in om hun idee uit te voeren en in de spotlights te zetten.