Er staat weer een nieuwe Tegenlicht Meet Up op het programma in bibliotheek Lochem. Op maandagavond 11 december vanaf 19.30 uur is iedereen van harte uitgenodigd om het thema ‘Wonen Buiten De Box’ te bespreken. In Tegenlicht worden nieuwe ideeën op het gebied van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap tegen het licht gehouden. Het publiek gaat tijdens Tegenlicht Meet Ups in gesprek met gasten en medebezoekers over hoe de wereld van morgen eruit zal zien en waar de kansen in onze regio liggen.

Is er een wooncrisis in Nederland? Komen jonge mensen nog aan (betaalbare) woonruimte? De overheid heeft de regie losgelaten, maar de markt lost de woningnood niet op. Kun je vandaag de dag nog aan huisvesting komen in Nederland? En hoe komen we aan één miljoen nieuwe woonplekken voor 2030? In deze aflevering worden creatieve en duurzame oplossingen gepresenteerd en is een optimistische voorhoede van woonpioniers aan het woord.

Ook wordt er in gesprek gegaan met (lokale) deskundigen van Stichting Wilde Woonweide. Deze stichting probeert in de gemeente Lochem een Tiny House-project te realiseren. Er zijn inmiddels meerdere moties ingediend om vaart te maken met dit breed gedragen burgerinitiatief.

© Foto: VPRO Tegenlicht Meet Up