Jim Morrison 1967

Van 4 september tot en met 31 oktober toont de Koppelkerk in de bovenzaal een bijzondere tentoonstelling van De Club van 27: een groep rocksterren die allen op 27-jarige het leven lieten. Aanleiding voor deze expositie is dat Jim Morrison (The Doors) dit jaar 50 geleden de aarde verliet en het laatste lid van deze bizarre club, Amy Winehouse, dit jaar 10 jaar geleden overleed.

In de jaren ’70 van de vorige eeuw ontstond de naam ‘De Club van 27’ omdat rond 1970 een aantal prominente rocksterren bezweken op 27-jarige leeftijd, vaak aan een overdosis drugs, alcohol of een combinatie daarvan. Het waren zeker niet de minsten die op 27-jarige leeftijd het tijdelijke voor het eeuwige verruilden. Brian Jones, enfant terrible van de Rolling Stones, Janis Joplin, met de grote mond en het kleine hartje, Jim Morrison, voorman van The Doors en Jimi Hendrix, het gitaarwonder.

Van 4 september tot en met 31 oktober 2021 toont de Koppelkerk in samenwerking met Music Inspired Art, V!P’s International Art Galleries en Glimlach Producties de tentoonstelling ‘De Club van 27’ met unieke, door de fotografen gesigneerde, prints en schilderijen van de hand van Mariet Wichers Schreur (Jet Art). De fotografen waarvan het werk te zien is behoren tot de wereldtop van de muziekfotografen. Veel van het tentoongestelde werk is tevens te koop. De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Aalten.