Foto: KRO-NCRV

De twaalfde editie van het KRO-NCRV-programma The Passion vindt op Witte Donderdag 14 april plaats in het centrum van de stad Doetinchem. Het grootste muzikale paasevenement van Nederland vindt voor het eerst plaats in de provincie Gelderland, in de Achterhoek. The Passion 2022 zal opnieuw een versie zonder publiek zijn. Doordat er nog steeds COVID-richtlijnen gelden en onzekerheden zijn.

In 2022 trekt The Passion in de 40 dagen vooraf het land in en worden er in lokale kerken events georganiseerd door de Protestantse Kerk in Nederland. Burgemeester Mark Boumans kijkt uit naar de komst van het muzikale paasevenement in de stad Doetinchem. “Doetinchem is trots en blij dat The Passion 2022 vanuit onze mooie binnenstad wordt uitgezonden. Achterhoekers zijn van nature bescheiden mensen. Toch mogen we ongelooflijk trots zijn op onze innovatieve stad en fraaie groene regio waar alles prima voor elkaar is”. Aldus Burgemeester Mark Boumans.

“The Passion maakte dit jaar opnieuw duidelijk dat het Paasverhaal uit de Bijbel nog steeds actueel is en mensen in de samenleving met elkaar in verbinding kan brengen. Komende Passion gaan we dat heel letterlijk doen: stad en platteland komen bij elkaar in de Achterhoek.” Dat Meldt Peter Kuipers directievoorzitter KRO-NCRV.

The Passion 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door Protestantse Kerk Nederland, Kansfonds en Gemeente Doetinchem en geproduceerd door Mediawater. The Passion 2022 vanuit Doetinchem wordt uitgezonden op Witte Donderdag 14 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Foto: KRO-NCRV.