© Foto: Jaimy Buunk

Het Heiligenbeeldenmuseum wijdt haar thematentoonstelling dit jaar aan de, in 1883 in Rotterdam geboren, beeldhouwer en tekenaar August Klawer. Zondagmiddag vond de officiële opening van de thematentoonstelling plaats. De opening werd omlijst met een optreden van theaterkoor Encore uit Oldenzaal. Zij zongen de Via Crucis van Franz Liszt. Het werk is gewijd aan de 14 kruiswegstaties, zeer toepasselijk in de Vastentijd.

Klawer maakt onder meer mens- en dierfiguren en christelijk religieus werk in steen en hout. Hij was restauratiebeeldhouwer aan de Oude Kerk te Delft en de Oud-Katholieke Kerk van de H. H. Jacobus-en Augustinuskerk in den Haag. Ook ontwierp hij, in den Haag, werken in openbare ruimten. In 1969 overleed hij op 86 jarige leeftijd. Veel van zijn werk is in familiebezit gebleven, maar omdat het zijn beroep was is ook ruim verkocht.

In samenwerking met de familie wordt deze thematentoonstelling in het Heiligenbeeldenmuseum gehouden, omdat zij trots is op hetgeen hij heeft nagelaten. Liefst 180 door hem vervaardigde objecten, zijn door de familie bijeen gebracht en worden hier tentoongesteld, waarmee het de eerste keer is, dat een groot publiek met zijn werken kennis kan maken.

Meer foto’s in ons fotoboek