© Foto: RTV Ideaal (archief)

Op veel plekken in de Achterhoek zijn donderdagavond door de gladheid aanrijdingen en botsingen geweest. De hulpdiensten hebben de handen vol aan incidenten door de hele regio, zo schrijft Omroep Gelderland.

Op de A18 van Doetinchem naar Varsseveld gleden aan het einde van de middag en gaandeweg de avond meerdere voertuigen van de weg. Ook op de N315 van Zelhem naar Hengelo kwamen meerdere auto’s in de sloot terecht doordat ze weggleden. Op de Rondweg bij Zelhem kende een aanrijding tussen twee personenauto’s een fatale afloop voor één van de betrokken bestuurders. De andere bestuurder raakte zwaargewond en werd per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

In Breedenbroek, vlakbij Dinxperlo, ging het mis met een auto die richting Ulft onderweg was. De bestuurder verloor de macht over het stuur en kwam met de auto op de zijkant in de berm tegen een heg terecht. Zover bekend raakte daarbij niemand gewond. In Breedenbroek kwam deze auto op zijn kant terecht tegen een heg.

Bij Harreveld botsten drie auto’s op elkaar op de N18 richting Lichtenvoorde. En op de Groenloseweg (N319) bij Winterswijk wilde een bestuurder ter hoogte van de Meekertweg linksaf de parallelweg opslaan, maar de bestuurder van een busje dat achter die auto reed, kon niet meer tijdig remmen en botste achterop de personenauto. Die schoot door de klap naar de andere weghelft, waar de auto in botsing kwam met een ander voertuig. Alle drie de betrokken auto’s werden afgesleept.

© Foto: RTV Ideaal (archief)