© Foto: gemeente Bronckhorst

Topsporters Casper de Gier uit Laag-Keppel en Melissa Peperkamp uit Zelhem gaven vrijdag diverse clinics aan de kinderen van basisschool Succesbos in Zelhem. De marathonschaatser en olympisch snowboardster zijn verbonden aan de succesvolle pilot de Beweegkar van de gemeente Bronckhorst.

De combinatiefunctionarissen van de gemeente Bronckhorst startten vorig jaar een pilot met de Beweegkar op twee basisscholen. De Beweegkar bestaat uit sport- en spelmaterialen, aangevuld met leskaarten en instructiefilmpjes waarmee docenten worden ondersteund. Met de kar stimuleren scholen hun kinderen om tijdens pauzes te bewegen en ze maken kennis met uiteenlopende sporten.

De pilot is succesvol; tien basisscholen maken inmiddels gebruik van de Beweegkarren. Om het sporten in de gemeente verder te stimuleren, verbonden vier topatleten uit de regio zich aan het initiatief. De kinderen uit Bronckhorst zullen de komende tijd Joris Nieuwenhuis, Michelle Wissing, Melissa Peperkamp, en Casper de Gier vaker gaan zien.

© Foto: gemeente Bronckhorst