© Foto: REGIO8

Vervoerder Arriva sluit zich aan bij het protest van NS tegen het geweld in het openbaar vervoer waar medewerkers mee te maken krijgen. Hierdoor staan ook in de Achterhoek zaterdagavond de treinen drie minuten stil.

“Veiligheid staat voorop, ook bij ons als regionale vervoerder”, laat de vervoerder weten. “We steunen het initiatief van NS, en staan achter iedere medewerker.” Dit weekend werd een conducteur van de NS ernstig mishandeld door een groep jongeren. Om aandacht te vragen voor het geweld staan de treinen zaterdag om 22.30 uur tijdelijk stil, ook op de trajecten Winterswijk-Arnhem en Vorden-Zutphen. “Actie is zeker nodig”, aldus Arriva. “Wij zetten de treinen ook drie minuten stil. Maar wat we nodig hebben, bereiken we niet alleen met het creëren van bewustwording. Daarvoor is een stevige samenwerking tussen vervoerders, onze opdrachtgevers en de betrokken ministeries nodig.”

Arriva hoopt dat het gesprek nu op gang komt en er echt dingen gaan veranderen. “Het gesprek over veiligheid voeren we al heel lang als sector. Het is tijd voor concrete stappen.” De NS registreerde afgelopen jaar 1042 meldingen van geweldsincidenten, dat is een stijging van 8 procent meer dan in 2022. Arriva laat weten dat er per regio verschillen zitten in de incident-cijfers.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8