Woensdag 15 november stond voor de Folkloristische Dansgroep Wi’j Eren ’t Olde uit Velswijk in het in het teken van het maken van tv-opnames voor programma ‘Van Gelders Grijs’ van Omroep Gelderland. In dit programma bezoekt presentator Jochem van Gelder mensen met een gezamenlijke passie. Het gaat om verhalen waarom juist hun hobby het allermooiste is.

In de ochtend zijn er opnames gemaakt bij enkele leden thuis en daarna ging het verder in de oefenlocatie het Buurthuis D’n Draejer in Velswijk. Er zijn diverse gesprekken met leden opgenomen en Jochem van Gelder heeft in 5 minuten geleerd om de Kruuspolka te dansen op klompen. In de middag was er een heus dansoptreden en een kledingshow voor een vrolijk publiek. Aan het eind van deze dag had Jochem van Gelder een mooi presentje in de vorm herinneringstegel met de passende tekst; ‘Aj ’t olde eert wordt ’t laeven nog meer weerd’.

De leden van de Dansgroep en de medewerkers van D’n Draejer en Omroep Gelderland hebben samen een hele dag besteed om een uitzending van 25 minuten te kunnen maken. Wanneer het programma uitgezonden wordt is nog niet bekend.

© Foto: Jan Saalmink