Begin november kwamen vertegenwoordigers van diverse organisaties die een ‘link’ hebben met voeding op uitnodiging van Achterhoek Food bijeen in de Dru Fabriek in Ulft. De Achterhoek kan volgens Achterhoek Food met de juiste aanpak de meest vitale en gezonde regio van Nederland worden. “Door samen te werken en door bestaande initiatieven op het gebied van voedsel aan elkaar te bundelen en te versterken”, zegt voorzitter Jan Markink, oud-gedeputeerde Provincie Gelderland.

Tijdens de inspirerende bijeenkomst werden onder aanvoering van Frans Miggelbrink voorbeelden van geslaagde samenwerkingen gepresenteerd. Marcella de Vos van Achterhoek Toerisme legt de verbinding tussen food, landschap en toerisme. “Het verhaal achter voedsel uit een mooi landschap moet verteld worden. Daarmee leg je de link naar de vakmensen die het produceren en naar een mooiere natuur en landschap” aldus de Vos.

Achterhoek Food deed ervaring op met het verbinden en verbreden van foodprojecten tijdens de eerste subsidieperiode (2015-2023) van het leefbaarheidsprogramma LEADER Achterhoek. Initiatiefnemers van foodprojecten werden uitgedaagd om samen te werken en om meer maatschappelijke thema’s te verbeteren.

© Foto: LEADER Achterhoek