Oud-Superboer Bryan Smeets traint de aankomende tijd mee bij De Graafschap om zijn conditie op peil te houden. De middenvelder staat onder contract bij het RWD Molenbeek, maar de samenwerking tussen de Maastrichtenaar en Belgische club is geen gelukkig huwelijk.

“Als speler ben je kansloos als een trainer of technisch directeur het niet in je ziet zitten”, liet de middenvelder eerder dit jaar weten. “Het is makkelijk om te zeggen dat ik niet in de cultuur of in de spelersgroep pas, maar ik kom er niet achter. Het ergste vind ik dat ze respectloos naar mij zijn.” Smeets vertelde toen al open te staan voor een terugkeer in Doetinchem, bij de club die hem aflopen zomer ook al vast wilde leggen. “Dat vind ik alleen maar mooi om te horen”, laat technisch manager Peter Bijvelds weten. “Hij is een uitstekende voetballer. In eerste instantie komt hij alleen om zijn conditie op pijl te houden en hij heeft een behoorlijk niveau dus hij loopt zeker niet in de weg op de trainingen.”

De middenvelder stond van 2015 tot en met 2017 onder contract in Doetinchem. Dat Smeets, inmiddels dertig jaar oud, ook nu voor De Graafschap nog een interessante speler is steekt Bijvelds niet onder stoelen of banken. “Het is een jongen die op eredivisieniveau heeft laten zien dat hij het verschil kan maken”, aldus Bijvelds, die wel direct aangeeft dat Smeets genoegen moet nemen met minder loon als hij in Doetinchem wil blijven. “Bryan heeft zich opgewerkt naar een behoorlijk niveau, en ook een behoorlijk financieel niveau.”

Bijvelds en Smeets kennen elkaar goed van hun tijd in Oss. Tijdens het succesvolle seizoen in 2019 haalden de Noord-Brabanders de play-offs met Smeets op het middenveld en Bijvelds als algemeen- en technisch directeur. “Ik ken hem nog goed van onze tijd bij Oss en hebben nog regelmatig contact”, laat de laatstgenoemde weten. “We hebben een mooie tijd gehad samen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)