De leus ‘Veur Altied’ die door De Graafschap sinds vijf jaar gebruikt wordt is nu ook opgedoken bij eredivisionist FC Twente. Ter aankondiging van het verlengen van de seizoenkaart gebruiken de Tukkers dezelfde slogan.

FC Twente trapte dinsdagochtend de verlenging van seizoenkaarten af onder de noemer ‘Veur Altied’. In Doetinchem ging gelijk een belletje rinkelen. “Wij spelen natuurlijk al een aantal seizoenen in een shirt met daarop deze slogan”, aldus een woordvoerder van De Graafschap. “We gebruiken deze ook in veel van onze communicatie.” De Doetinchemmers reageerden dan ook met een knipoog op het gebruik van de tekst: “Mooie slogan, hè”, valt er te lezen in de reactie via Twitter.

De Graafschap gebruikt de leus ongeveer vijf jaar. “Destijds had de Brigata Tifosi een grote actie ter ere van ons 65 jarig bestaan”, aldus de woordvoerder. “Daarop stond heel groot ‘Veur Altied’. Sindsdien gebruiken wij deze slogan.” De tekst wordt onder meer gebruikt in de kraag van het shirt. Ook kwam het terug in de theatervoorstelling ‘Veur Altied, een prijzenkast vol verhalen’ en kregen supporters twee jaar geleden een beeldje cadeau bij verlenging van hun seizoenkaart.

Ook de maatschappelijke tak van de Superboeren gebruikt de tekst. Aan de hand van de Stichting De Graafschap Verbindt organiseert de voetbalclub het project ‘Veur Altied’. Sinds 2021 worden onder die noemer activiteiten georganiseerd voor 55-plussers.

Waar FC Twente vandaag ‘Veur Altied’ gebruikt om de aftrap voor het verlengen van de seizoenkaart te communiceren, moeten de supporters van de De Graafschap nog even geduld hebben. “Daarover informeren wij deze week nog”, laat de club weten.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: De Graafschap Media