Maandagavond was het Onderschoer in Barchem even de plek voor Nederland in Beweging. Olga Commandeur bracht de vrijwilligers van de Barchemse4Daagse alvast in de goede stemming voor het evenement dat dit jaar van 29 juni tot en met 2 juli plaatsvindt. Een ding is zeker; met het enthousiasme van de vrijwilligers zit het wel goed.

Elk jaar is de vrijwilligersavond van de Barchemse4Daagse de informele start van de voorbereidingen. Alhoewel een aantal mensen eigenlijk het hele jaar door bezig zijn met de vierdaagse, start het merendeel van de meer dan honderd vrijwilligers vanaf half april. Dit jaar had het bestuur een speciale gast uitgenodigd om er een actieve start van te maken. “Het is zo belangrijk dat je actief bent en blijft. Olga kan dat als geen ander uitleggen en onze vrijwilligers alvast op gang helpen. En het is mooi om zo met elkaar letterlijk in beweging te komen” aldus voorzitter Henk Luesink.

Jaarlijks zijn er ook altijd nieuwe vrijwilligers nodig. Ook nu waren er geïnteresseerden die eens kwamen informeren wat ze zouden kunnen doen. “Vrijwilligers zijn van harte welkom. Er zijn zoveel verschillende taken te vervullen, er is voor iedereen wel wat leuks te vinden” benadrukt Luesink. Voor meer informatie kan er worden gekeken op de website van de Barchemse4Daagse.

© Foto’s: Johan Braakman

Meer foto’s in ons fotoboek