De Graafschap ontvangt vrijdagavond op de eigen Vijverberg de nummer elf van de competitie ADO Den Haag. Vijf wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie ligt alles voor de Superboeren nog open en blijft dezelfde boodschap als de afgelopen weken gelden; aanhaken of afhaken.

“Het wordt een stugge wedstrijd denk ik”, aldus assistent-trainer Richard Roelofsen. “Een hele fysieke ploeg die hier komt voor een laatste kans om aan te kunnen haken. Ik denk wel dat het een mooie wedstrijd wordt en ik hoop dat wij ons niveau van Heracles thuis (5-3 winst red.) weer kunnen hervatten.” De Graafschap gaat de strijd met ADO aan zonder Xandro Schenk. De verdediger viel vrijdag in Oss uit met een hamstringblessure, Roelofsen lijkt dit seizoen geen beroep meer te kunnen doen op de verdediger. “De plek moeten we opvullen en dat doen we met Jan Lammers die op tijd weer fit is”, aldus de trainer. “Die past precies weer in het plaatje.” Lammers maakte begin deze maand zijn rentree na een slepende hoofdblessure waar hij sinds december last van had.

“Ik voel me fit en het gaat weer goed”, aldus Lammers. “Ik denk dat het allemaal weer voorbij is en dat ik weer mijn ding kan gaan doen.” Het was voor de tweede keer in zijn carrière dat een hoofdblessure hem aan de kant hield. In oktober van 2015 liep de verdediger een zware hersenschudding op wat hem uiteindelijk het hele seizoen koste. “Natuurlijk denk je daar aan terug, toen kwam er elke keer een terugslag. Nu was dat na een maand ook weer en dan ga je toch wel denken: ‘het zal toch niet dat het weer zo lang gaat duren’.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)