Zaterdag 18 november staat de Achterhoek opnieuw in het teken van haar bruisende muziekscene. De organisatie is al enkele weken bezig met de voorbereidingen, waarbij ze Achterhoekse muzikanten koppelen aan Achterhoekse locaties. Vorig jaar vonden er meer dan 100 optredens plaats op 30 verschillende locaties, dit jaar hoopt de organisatie dit recordaantal te verbreken.

Locaties die mee willen doen zijn geschikt in alle soorten en maten: van lokale cafés en zalencentrums tot winkels, restaurants, oude boerenschuren, muziekstudio’s, scholen en kapsalons. “Het kan eigenlijk niet gek genoeg. Zelfs Arriva stelt haar treinen beschikbaar voor live-optredens, dat is toch geweldig” aldus Roel Stoltenborg, mede-organisatie van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek.

Geïnteresseerde locaties en muzikanten kunnen zich tot uiterlijk 31 oktober inschrijven via de verschillende inschrijfformulieren op de website. Vervolgens maakt de organisatie alle aanmeldingen openbaar en kunnen locaties en artiesten contact met elkaar opnemen om optredens tot stand te brengen. Ook Radio Ideaal zal een podium zijn voor artiesten. Van 12:00 tot 20:00 uur zullen er diverse interviews en live-optredens zijn.

© Foto: Rene Moorman