Een groep ondernemers uit Hengelo wil de onderlinge verbinding tussen ondernemers, boeren en bewoners van het dorp versterken. Samen stellen zij hun panden beschikbaar voor eventuele woningbouw in het dorp. Tijdens hun eerste bijeenkomst op 26 oktober slaan zij de handen ineen, om als burgerforum te praten over concrete plannen over de toekomst van het dorp.

“Wij moeten als dorp een keer gaan aanpakken”, vertelt ondernemer Ton ten Barge. “Wij kunnen van Hengelo een mooi dorp maken met elkaar.” Ten Barge stelt samen met vier andere ondernemers hun panden, aan de Spalstraat, ter beschikking voor onder andere woningbouw en winkellocaties. Momenteel worden de panden onder andere gebruikt voor een hotel, café en restaurant. “Samen hebben wij bijna een hectare aan grond, daar kunnen we met zijn allen echt iets moois van maken”, licht de ondernemer toe. “Wij willen samen de waarden en identiteit van ons dorp versterken.”

Leden van het burgerforum komen op 26 oktober bijeen om te praten over onder andere woningbouw, winkels, maar ook over de functie van het platteland in relatie met het centrum. Onder het motto: Hengelo in de steigers, willen zij een open dialoog aangaan. Volgens ten Barge is het niet hun bedoeling om tegenover de gemeente Bronckhorst te staan: “Wij bieden hen graag hulp aan, als ondernemers weten wij wat er in het dorp leeft.” Inwoners kunnen zich inschrijven voor het burgerforum op de website van Hengelo in de steigers.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep REGIO8

© Foto: Hengeloindesteigers.nl