De GGD Noord- en Oost-Gelderland opent dinsdag de deuren van de vaccinatielocatie aan de Havenstraat in Doetinchem. De nieuwe locatie vervangt de huidige locatie op het A18 Bedrijvenpark in Wehl.

Op dit moment zijn er twee vaccinatielocaties te vinden in de Achterhoek. Naast de locatie op het A18 Bedrijvenpark in Wehl kan er een vaccinatie worden gehaald in de voormalige Brede School Lichtenvoorde. De locatie in Wehl sluit zondag haar deuren en wordt vervangen door de locatie in Doetinchem. “Het heeft niets met personeels te kort te maken, maar met afschalen omdat grootste drukte achter de rug is”, aldus een woordvoerder van de GGD. “Het testen blijft voorlopig nog in Wehl hier is nog geen nieuwe locatie voor gevonden.” Ook de testlocatie moet op termijn weg uit Wehl, maar wanneer dit gebeurt is niet bekend.

De GGD speelt met de nieuwe locatie in op de opdracht om te zorgen dat eind januari alle volwassenen hun boostervaccinatie kunnen halen. Dagelijks kunnen er van 8.00 uur tot 22.00 uur vaccinaties worden gehaald op de locatie aan de Havenstraat. In totaal verwacht de GGD op de locatie per dag 2.200 mensen te kunnen vaccineren.