De GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD-NOG) probeert met pop-up priklocaties de vaccinatiegraad in de Achterhoek te vergroten. Donderdag konden studenten, medewerkers en omwonenden van de Iselinge Hogeschool in Doetinchem zich laten vaccineren of informatie over het vaccin ophalen.

Landelijk gezien heeft de Achterhoek een relatief hoge vaccinatiegraad met 86 procent van de inwoners die minimaal een eerste prik hebben gehad, terwijl dit landelijk 79 procent is. De gemeente Doetinchem loopt achter op andere Achterhoekse gemeenten als het gaat om volledig gevaccineerde volwassenen. “We zijn toch een stad en de centrumgemeente van de Achterhoek. We hebben hier denk ik een extra opgave”, laat Huizinga weten die denkt dat er nog winst te behalen is bij bepaalde bevolkingsgroepen. “We hebben bepaalde bevolkingsgroepen die misschien wat minder goed kunnen lezen of een wat grotere afstand voelen tot overheidsorganisaties die prikken zetten.”

Ondanks de relatief hoge vaccinatiegraad, roept de wethouder inwoners op om zich alsnog te laten vaccineren. “Je ziet nog steeds dat er elke dag toch nog weer besmettingen zijn”, aldus de wethouder. “Ze zijn onderhand op één hand te tellen, maar in Doetinchem is er nog geen dag is geweest dat er geen nieuwe coronabesmetting was. Dus het is zeker nodig om juist ook die laatste mensen te bewegen om een prik te halen.”

Foto: REGIO8