Eindelijk is het zover. Buurtschap Veldhoek viert van vrijdag 23 tot en met zondag 25 september het uitgestelde honderdjarig bestaan van het Veldhoeksfeest. In het kader van dit eeuwfeest viert de buurtschap voor het eerst in haar geschiedenis niet twee maar zelfs drie dagen feest.

In 2020 kon Stichting Volksfeest Veldhoek in verband met corona het honderdjarig bestaan van het feest niet organiseren en vorig jaar maar één dag. Deze was erg gezellig en heeft het bestuur van de stichting nieuwe ideeën gegeven. Maar dit jaar dan toch eindelijk het jubileumfeest. Wat begon als een feest op het schoolplein onder het fietsenhok van de in 2013 opgeheven basisschool Veldhoek, is uitgegroeid naar wat het nu is. De vertrouwde opstelling van de feesttent en de kermisattracties bij ‘t Verenigingsgebouw aan de Kapersweg die men inmiddels decennia lang kent.

Het Veldhoeksfeest 2022 wordt vrijdag 23 september om 19.30 uur geopend met het het blijspel ‘Als dat maar goed gaat’ van Toneelgroep Veldhoek onder leiding van regisseur Ingrid Sweers. De start op de zaterdag is met de optocht, het vogelschieten en de volksspelen. Om het honderdjarig jubileum een extra feestelijk tintje te geven wordt er zondag 25 september een familiedag georganiseerd met onder meer optredens van De Berkelzangers en De Paloma’s, het keizerschieten voor alle oud-koningen en diverse kinderactiviteiten zoals bungeejumping, racesimulators, een ballonnendame en kunnen de kinderen wafels bakken en versieren.

Foto: RTV Ideaal (archief)