Het heeft de afgelopen dagen hard gevroren, dat betekent dat er op diverse plaatsen in de regio al geschaatst kan worden. Op de natuurijsbanen kon dit woensdag nog niet. Onder meer in Keijenborg, Steenderen, Vorden, Lochem en Zelhem kan er worden geschaatst op donderdag. In Hengelo is dit nog onzeker.

Donderdag is de schaatsbaan van IJsvereniging Zelhem geopend. Deze schaatsbaan is gelegen tussen Zelhem en Doetinchem en is bekend als ijsbaan Halfweg. Voorzitter Heino van de IJsvereniging Zelhem is blij te kunnen melden dat een groot deel van de ijsbaan op donderdag 11 januari van 10:00 tot 17:00 uur geopend is. De entree is vrij. ”We vragen geen entree omdat we niet de gehele baan beschikbaar hebben. Wel is er bij de ingang een melkbus voor een vrije gift en hopen we dat er voldoende chocolademelk gedronken wordt” aldus Heino.

In Hengelo hopen Monique Zuurveld en vele andere vrijwilligers ook dat er geschaatst kan worden. In een interview bij Radio Ideaal liet Monique weten dat ze heel graag open willen gaan om een ieder te kunnen laten schaatsen. Het ijs is woensdagavond nog niet dik genoeg. De dikte van het ijs van de ijsbaan in Hengelo is 4,5 centimeter. Als er vannacht nog 1,5 centimeter ijs bij komt dan is het mogelijk om donderdag de ijsbaan te openen. ”Om 8 uur morgenvroeg kijken we of het mogelijk is en we houden schaatsers op de hoogte via onze Facebook pagina en website” aldus penningmeester Monique van IJsbaan Steintjesweide.

© Foto: IJsvereniging Zelhem (archief)