© Foto: Jeffrey van Londen

In december 2023 hebben meer dan 80 vrijwilligers uit Lochem en omgeving ”ja” gezegd om samen één project op te pakken. Ze zingen, schrijven, musiceren, acteren, schminken, verzorgen de catering, kleding, techniek of de website, bouwen het decor; kortom er wordt een musical gemaakt.

Initiatiefnemer is Sander van Voorts, die al meerdere musicals op zijn naam heeft staan. Dit wilde hij ook graag in en met Lochem maken en dit gaat hem en de hele groep lukken. Op zaterdag 25 mei in het Openluchttheater in Lochem vindt de musical Ester plaats. Het koor, de acteurs en bandleden gaan de komende maanden hard oefenen om hier een succes van te maken.

Vrijdag was er een oefenavond in de Witte Kerk in Lochem waar het koor, de soloartiesten en de spelers druk bezig waren om te oefen. Het was nog even spannend of alle rollen ingevuld werden maar het is gelukt. Voor het orkest is regisseur Sander nog wel op zoek naar onder meer iemand op drums en wordt er nog gezocht naar een trompettist. ”Het belooft weer een mooi stuk te worden” laat de regisseur weten.

Speelster Susanne Abrahams is blij met haar rol en ook dat ze als soloartiest mee mag doen in de musical. ”Het stuk is al heel oud maar de elementen in het stuk hebben hedendaagse waarde. Zo gebeuren er veel dingen die zich nu ook afspelen en erg actueel zijn. Denk aan gelijkheid, de rechten van vrouwen, de narigheid. Het is een stuk met drama maar ook met veel leuke en grappige stukken” aldus Susanne.

Meer foto’s in ons fotoboek